Startsida

Kontakta oss Mötestider Goda recept Goda viner Protokoll Våra resor Bildgalleri Bra länkar
 Våra gemensamma vinresor:

 

 

 

 
 

 1990: Alsace,     1992: Chablis / Reims    1994: Mosel - Rhen,    1999: Köpenhamn,    2008: Châteauneuf-du-Pape,    2010: Umbrien.  2013: Sydafrika

 
 

Reseplaneringskalender för GRAND CRU:

 • Anteckningar inför resa till till Sydafrika.

Vid vår första träff 2014 kom frågan upp, vart skall vi resa vid vårt 30-årsjubileum? Alla var dock eniga om att det var onödigt att vänta till jämnt jubileumsår, utan vi skulle kunna resa även vid udda sådana.

Frågan var alltså, VART SKALL VI RESA? Skall det vara Frankrike? eller Argentina? Ja, vi undersöker vidare...

 

 

 • Anteckningar gjorda inför Sydafrikaresan 2013

 Vårt 25-årsjubileum 2013, planerar vi att fira med att besöka de bästa vindistrikten i Sydafrika

 

Vi har börjat att leta efter olika alternativa reseförslag, dom kommer efterhand att presenteras här:

 •   I augusti 2011 träffade vi Sten Svenhage på en vinmiddag hos Christina och Lasse på Ödby Ö.

            Sten presenterade sin vinresa till Sydafrika som han genomfört ett antal år.

Resan sträcker sig över 11 dagar inkl. resdagar, Pris 25.900 kr per person. Tillägg på ca 3 dagar för  Safari i Kreugerparken kan beställas till extra för en kostnad på ca. 10.000 kr/person, med hemresa via Johannesburg.

          Resan beskrivs på hemsidan www.vinsten.se                         

          Ett sammandrag kan ses med denna knapp:              Vinstens resa

 

Eva har kontaktat Sten Svenhage och meddelat honom att vi inte tänker beställa någon resa genom honom, men tackar för trevligt samarbete och hoppas att ev. få återkomma på någon annan av hans resor vid ett annat tillfälle.

 

 • Åsa har under hösten fått kontakt med en resebyrå, PROPEL AFRICA som har lämnat ett förslag som   sträcker sig över 13 dager exkl. resdagar inkl. en enklare Safari, öster om Port Elizabeth. Något pris har ännu inte presenterats men vi har fått möjlighet att lämna synpunkter till Åsa som hon sedan skickar vidare till resebyrån.

Propel Africa har lämnat ett första utkast till kostnadsförslag som vi alla har fått ta ställning till. Allt finns nedan:  

                                       Resebeskrivning

En karta över resan:         Karta till ovan

 

- Vid vår senaste träff hemma hos Karin och Gabriel den 21 januari diskuterades resans upplägg. Alla var mycket positiva. Åsa noterade ett antal frågor som hon skickade till resebyrån bl.a. hur och med vilket flyg.

 

 • Åsa har fått till svar att vi själva måste ta kontakt med något flygbolag, detta har Åsa gjort och hoppas ha fått något svar till nästa träff den 31 mars, hemma hos Åsa och Tommy i Kullavik.

 • Något svar hade Åsa ännu inte fått i slutet av maj, varför Karin har tagit kontakt med en annan resebyrå och fått 2 st. förslag (alt. 1 och 2 enl. nedan) på flygtider samt prel. prisuppgifter. Detta skall vi diskutera den 9 juni, när vi träffas i Långedrag, och kanske kan  vi då också förhoppningsvis ta det avgörande beslutet om resan.

                                                       Sammandrag alt. 1    Sammandrag alt. 2

 

Det lutar åt resa enl. alt. 2, men då tillkommer en övernattning i Kapstaden utöver förslaget från resebyrån ovan i och med att vi kommer fram samma dag som vi reste från Göteborg (ej nattflyg).

 • Karin har tagit kontakt med alla berörda resenärer och samtliga har tackat ja till alt. 2 enl. ovan.

 • Resebyrån har mailat ut till resp. om att före den 8 juni kl. 14 betala sina biljetter, detta för att det avtalade priset på resan skall gälla.

Igår, den 9 juni träffades vi i Långedrag och där konstaterades att nu är det bestämt.                             - DEN 9 FEBRUARI 2013 kl. 06.20 ÅKER VI -

Biljetterna är betalda och utskickade!!!

 

 • Nu återstår bara att få bekräftat från resebyrån PROPEL AFRICA, i Sydafrika om att en extra natt kan ordnas och att "deras resa" blir av.

 • Nu har det kommit en uppdatering och anpassning av programmet från resebyrån med anledning av våra bestämda flygtider. Nu skall vi bara bekräfta tillbaka, när alla har studerat nedanstående resplan. Pris och hotell har justerats samt programmet vid hemresan.

 • Tryck på "knappen" och läs och skriv ut det senaste förslaget! 

 •      Resplan i korthet, febr. 2013         Karta till resplan        Detaljerad resplan, febr. 2013

 • Idag 5 december 2012 fick vi besked av Åsa om att betala in resterande pengar, så nu är det bara att vänta, planera och drömma i snövädret. ( Där nere är det idag sommar och ca 27 grader varmt).

 • Igår hade vi sista avstämningen före avresan. Stämningen var och är minst sagt hög och förväntansfull.

 • Resplanen är reviderad efter de alldra senaste ändringarna från Sydafrika, tryck på ovanstående knappar och skriv ut din egen resplan och karta.

 • Allt är klappat och klart, alla sprutor är tagna (nästan), nu återstår packandet.

 • VI SES DEN 9 FEBRUARI KL. 0500 I UTRIKESHALLEN PÅ LANDVETTER!!

 Uppdaterad senast: 2013-01-20